Telefoon 06 388 43 988 • Email: info@fonkelnij.nl

dsc_0043Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Onder invloed van hormonen worden je spieren en gewrichten losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je lichaam gereed te maken voor de bevalling. Je kunt hierdoor last krijgen van je nek en rug en van bekkenklachten. Ook kun je door de hormonen vocht gaan vast houden en slechter gaan slapen.

Door de massage raak je meer ontspannen. Je spieren worden soepeler. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind.

Zwangerschapsmassage is geschikt voor vrouwen die ontspannen willen genieten van hun zwangerschap en voor wie zwangerschapskwaaltjes wil verminderen.

Wat kan je verwachten?
De zwangerschapsmassage duurt 50 minuten. Je wordt gemasseerd met een speciale zwangerschapsmassage olie. Op een speciale massage bank met uitsparingen voor de buik en voor de borsten. De rug, nek, schouders, armen en handen, benen en voeten worden gemasseerd.

IMG_0348Massage in de zwangerschap mag dat wel?
Ja, dat mag! De massage moet wel uitgevoerd worden door iemand die hiervoor speciaal is opgeleid. Twijfel je, overleg dan altijd eerst met je arts of verloskundige.

Een zwangerschapsmassage zal er voor zorgen dat jij je weer fitter voelt en kan het helpen om hoofdpijn en misselijkheid te verlichten, het verlicht ook de klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. In de laatste 3 maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Lekker op je buik liggen!
Fonkelnij heeft een speciale massagetafel met een uitsparing. Zo kun je heerlijk op je buik liggen! Ook heeft de tafel uitsparingen voor je borsten, erg prettig wanneer deze door je zwangerschap gevoelig zijn. De massagetafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten.

 

Fonkelnij kan ook aan huis komen voor een zwangerschapsmassage!
Of voor na de bevalling, om je spieren weer even helemaal soepel te maken en de verzuring eruit te halen.

Na de bevalling is het al vanaf dag 2 mogelijk dat ik bij je thuis kom met de massagebank. Zelfs met een keizersnee kan je op deze massagebank liggen omdat er door de uitsparing geen druk op de wond komt.

Hoe maak ik een afspraak?
Je kunt telefonisch of per mail contact opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens