Neem direct contact met ons op: Telefoon 0513-629957 of mail info@fonkelnij.nl

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Onder invloed van hormonen worden je spieren en gewrichten losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je lichaam gereed te maken voor de bevalling. Je kunt hierdoor last krijgen van je nek en rug en van bekkenklachten. Ook kun je door de hormonen vocht gaan vast houden endsc_0043 slechter gaan slapen.

Door de massage raak je meer ontspannen. Je spieren worden soepeler. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind. Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle veranderingen van je lichaam.

Zwangerschapsmassage is geschikt voor vrouwen die ontspannen willen genieten van hun zwangerschap en voor wie zwangerschapskwaaltjes wil verminderen.

Wat kan je verwachten?
De zwangerschapsmassage duurt 50 minuten. We bespreken eerst je zwangerschap en je eventuele lichamelijke ongemakken. Je wordt gemasseerd met een speciale zwangerschapsmassage olie. De rug, nek, schouders, armen en handen, benen en voeten worden gemasseerd.

Massage in de zwangerschap mag dat wel?
Ja, dat mag! De massage moet wel uitgevoerd worden door iemand die hiervoor speciaal is opgeleid. Twijfel je, overleg dan altijd eerst met je arts of verloskundige.

Een zwangerschapsmassage zal er voor zorgen dat jij je weer fitter voelt en kan het helpen om hoofdpijn en misselijkheid te verlichten, het verlicht ook de klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. In de laatste 3 maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Lekker op je buik liggen!
Fonkelnij heeft een speciale massagetafel met een uitsparing. Zo kun je heerlijk op je buik liggen! Ook heeft de tafel uitsparingen voor je borsten, erg prettig wanneer deze door je zwangerschap gevoelig zijn. De massagetafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten.IMG_0348

Laatste loodjes?
Fonkelnij kan ook aan huis komen  voor een zwangerschapsmassage!
Heb je ook interesse in een massage na de bevalling en/of wil je graag een babymassage les. Kijk dan verder op onze website!

Hoe maak ik een afspraak?
Je kunt telefonisch of per mail contact opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens